Thursday, March 22, 2012

Restoran Al-Safina : Lebih baik dari restoran-restoran western yang lain.


Khamis , 22 Mac 2012 , 1 hari suntuk tak makan tak minum,
kononnye puase sunat, tapi tu laa hakikat nye,
nak merase pose sunat skali-skali,
sebab rase dah lame tak pose,
Plus senior-senior pon ajak berpuase,
Last-last tinggal kite sorang jer yg berpuase sampai last brbkak.

Bukan nak cakap pasal pose sunat ke ape,
Tapi nak story sal restoran Al-safina nih,
Tempat aku berbukak puase hari nih,
Tempat first time aku rase makanan ala arab nih.













Lokasi restoran nih kalau sape-sape nak pergi,
Kat kijal, Kemaman,
Tapi agak kedalam pendalaman sikit,
Ade jer signboard yang boleh lead kite ke restoran nih bagi yang first time,
Tapi lau dah susah sangat nak cari signboard tu jugak,
Beli jer Garmin satu, takpon Google Map dulu sebelom mula perjalanan ke restoran nih.

Bagi aku,
Restoran nih jauh lebih baik,
Jika nak aku bandingkan dengan Pizza or Mcd takpon KFC,
Semahal-mahal makanan kat restoran nih pon,
Jauh lebih sedap daripada makanan2 western tuh.

Sebab-sebab aku kate camtuh?

- Environment restoran or tempat makan yang totally high class even lepas di Convert dari sebuah rumah biase.













- Pengurus restoran tuh, seorang asing yang berbangsa arab teramat lah pandai melayan pelanggan dan ramah mesra. Dalam kesibukan ambil order and hantar makanan sendiri, sempat lagi beliau tanye kitorang same ade kitorang puas hati ke tak dengan makanan yang dihidangkan. And sempat lagi joke dengan kitorang.













- Memang sesuai untuk sesiape yang berminat dengan citarasa makanan arab, dan harga memang a bit loaded, tp sesuai dengan makanan tersebut daripada anda labur duit anda melayan meratah western kat kfc or mcd hari-hari kan, Baik lah labur kat restoran islam nih.













- Plus ! Harga total tuk makanan kat sane tak kan dikenakan tax gov or tax yang tak berkaitan sampai Rm10-20 ringgit macam kat western lain like pizza or Mcd.


P/s : 4 Star aku kasi kat restoran tuh. Tak leh bagi 5 star, nanti orang kate mngade-ngade sngat.  nak 5 star pegi rase makan sendiri kat restoran tuh k.

1 comment:

  1. makahai... ini restoran biasa jer...

    ReplyDelete