Wednesday, January 2, 2013

1st day practical oiii ! #Part1


Tepat jam 6.45 pagi die bangun mandi,
Tak pernah hayat die time cuti mandi sebegitu awal,
Tak pernah hayat die bersiap-siap sperti org nak pegi office,
Tak pernah hayat die bertanyekan tentang neck-tie di pagi buta-buta camtuh.

Tepat jam 7.30 pagi, dicapai nye sume bnde yang perlu untuk first day,
Laptop? Wajib lahhhh.
Log book? Surat report in? Guide line practical?
Ape lagi ehmmmm?

Atas meja makan terhidang mee goreng basah,
Ditemani secawan tea'o suam,
Ditinggal nye mee goreng, di gapai tea'o suam tuh.
Tak teringin makan awal2 pagi alasannya,

Pkul 7.45 pagi die dah ready nak keluar,
Diserta kan doa banyak-banyak,
Hembus kanan, hembus kiri,
Hembus kat kereta skali, Tak tau ape motifnya.
Nervous punye pasal.

Selesai sume urusan kat rumah,
Dipandu nye kereta tuh ke sebuah ipt,
Di sebuah Poli di atas muka bumi Malaysia ni,
Still banyak masa,
Sempat die menikmati pemandangan para pekerja rush ke office masing2,
But die pelik kenapa die perlu pandu kereta tuh laju-laju,
Di tengah kesibukan pagi itu,
Menjeling ke arah jam tangan, "Awal lagi lahh"
But Meter kereta still tak turun-turun,
Selalu 80-90km/h je keje.
Dah habit nak wat macam mane kan.

About 10min later,
Tibenye die di tempat yang dituju,
Dipacunye masuk kedalam,
Berhenti kat post guard,
Bagi salam, hormat skit tempat orang.

But rase nervous still ade,
More? Wait part 2.
More nervous part upcoming.

2 comments:

  1. hahaha. mcm2. cik fiza pon rasa neves baca post nie =P

    ReplyDelete